Startsida / Inlägg

Så vill vi jämföra Landstingen

av Emanuel Karlsten

Vi har under förra veckan försökt att ta fram statistik över hur Sveriges 21 regioner och Landsting förvaltar pengar, platser och tjänster inom psykiatrin. Allt för att kunna presentera en jämförelse. Hur olika är vården och fördelning mellan Landsting? Hur uppfattar patienterna saken?

Utöver en lista med jämförbar statistik har vi också börjat be er kategorisera de tips ni skickar in.

När du laddat upp ett tips i det Öppna tipsarkivet ber vi dig också kategorisera vilket landsting det handlar om (om det handlar om ett landsting) samt en känsla. Är du arg, glad, ledsen eller neutral?

De inskickade tipsen som har ”taggats” med ett landsting kommer sedan få en särskild plats på respektive Landstings sida här på granskningssajten. Förhoppningen med ”känslorna” är att vi ska kunna uppmuntra fler att berätta om de positiva exempel som finns inom den svenska psykiatrin. Men kanske också kunna åskådliggöra vilka Landsting som granskningens läsare upplever bäst/sämst. Vi får se lite hur långt vi hinner. Så här ser känslotaggningen ut just nu:

Allt det här arbetar vi på i dag och kommer att uppdatera och släppa funktionerna allt eftersom de blir klara. Vi tror att det hjälper inte bara oss att hitta bättre spår i granskningen, utan också för varje läsare att göra en egen, parallell granskning där man kan få överblick över just sitt landsting.

Fortsätta tipsa oss och ladda upp dina berättelser, bilder eller dokument om den svenska psykiatrin!

 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB