sex år har gått sen jag kraschade psykiskt,trots diagnoser får jag ingen behandling

har bollats runt på alla möjliga mottagningar under åren som gått men upplever att jag som patient ska bara tacka och niga när läkaren ändrar om ens medicin till och från utan att lyssna på vad jag mår bäst på.
fick 3 olika diagnoser då när jag föll ner i en djup depp,då hette det att jag har fobiskpersonligthetsstörning och borderline och dessa diagnoser fick jag efter 2 samtal med psykologen.
har felmedicinerats i 5 år och hade 12 tabletter varje dag,varför kan jag inte förstå,har aldrig haft nån psykos men fick äta zeldox för det skulle vara bra för ångest.men det hjälpte inte,fick mer och mer mediciner utan förklaring varför dom sattes in på mig.
sen 4 år tillbaka fick jag diagnosen ADHD vilket kändes som en enorm lättnad,tänkte att nu får jag rätt vård och medicinering men så har det inte blivit utan blivit inlagd varje gång som ångesten ätit upp mig,legat inlagd och det har testats nya mediciner vid varje inläggning och ingen hjälpte för jag tål inte antidepp medicin,har provat de flesta men blev riktigt sjuk men läkarna lyssnar inte på mig.
sist jag låg inne träffade jag en underbar läkare som lyssnade på mig och vi gjorde en ny medicinlista tillsammans och det är första gången som en läkare talade med mig och inte om mig.
jag började må bättre och bättre av concertan samt ritalintabletter vid behov,behövde sällan ta stesolid för medicinen funkade så bra och concertan skulle höjas så att jag orkar stå på benen längre än till 16.00 men den läkaren slutade och då kom en ny läkare som sa att han vill inte röra medicinlistan för man ska äta så lite tabletter som möjligt,och i nästa andetag tycker han att jag borde testa voxra(antidepp) där tappade jag hakan,läkaren sitter och säger emot sig själv.
en stund senare kläcker läkaren ur sig: din höga ångest kommer försvinna med åren,den kommer att försvinna, trodde att han drev med mig för ångesten har jag levt med nästan hela mitt liv(glömde skriva att jag har ptsd) hur kan man säga så till en patient som ligger inne pga självmordsförsök för att få slippa ångesten och panikattackerna som gör att jag stänger ute verkligheten och kan knappt gå eller prata.?????
han har inte ens läst mina journaler där det står att jag blev utsatt för misshandel och övergrepp som barn samt vid 14-års ålder blev jag drogad och våldtagen av en äldre man.
barndomen var så hemsk att jag har förträngt några år som varit ett rent helvete,där ligger roten till min höga ångest men varför får jag ingen vård?
skrev ut mig så fort jag bara kunde för den unge nya läkaren kränkte mig och hela mitt inre lidande. min ordinarie överläkare som skrev ut adhd-medicinen tog bort ritalinet utan att prata med mig om det och höja concertan som skulle redan gjorts men överläkaren vill inte ens prata med mig om varför han ändrade om i medicinlistan,jag måste boka in en tid om det ska ändras tillbaka till den dagsdosen som fick mig att må bättre plus den där höjningen.
bad om att få boka in en tid med överläkaren och nu har det gått 3 veckor och ingen tid har jag fått.

är så ledsen och arg samtidigt för när man äntligen hittat rätt i dosdjungeln så tas det bort.
och iom det så föll mina små delmål hur jag ska gå till väga för att få chansen att bli ”frisk”. nu sitter jag hemma ensam nästan jämt för ångesten är så hög att jag vågar inte lämna hemmet,har varit ute 2 ggr sen utskrivningen 3 v sedan.
tappade tilliten till min vårdkrets på psyk och har nu sökt privat vård för jag orkar inte åka in och på psyk resten av livet för att panikångesten utlöser suicidförsöken.

SNÄLLA GE MIG RÄTT BEHANDLING SÅ ATT JAG KAN FÅ MITT LIV TILLBAKA,och bli av med hemska panikattackerna!!!!!

 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB