Från väldigt dålig till bättre…

Det här är min berättelse om en djup depression, självmordstankar, ect och utmattningssyndrom.

Efter en väldigt händelserik vår förra året så missade jag symtomen på att jag höll på att bryta ihop. När jag väl kom på att jag var riktigt dålig så satt jag ensam i ett rum med en massa tabletter i min hand o funderade på om det inte var bättre att vara död.
Jag blev inkörd till St Görans psykakut av mina vänner och blev sedan inlagd på Hagsätra. Jag var inlagd ca 2 veckor. Fick medicin o blev sakta lite lite bättre. Blev utskriven, men kom tillbaka några veckor senare. Var inlagd ca 2 veckor igen. Ingen ny medicin ingen direkt vård, bara tillsyn så jag inte kunde ta mitt liv.Vid det här tillfället så ställer överläkaren på Hagsätra ett ultimatum, antingen så tar du ECT eller så skriver vi ut dig! Får man verkligen göra så???
Jätterädd bl.a för mig själv för att jag fortfarande såg döden som den enda utvägen så valde jag ECT. Så här i efterhand inser jag ju att det var ett bra val, men frågan kvarstår dock, får dom verkligen göra så??? Tänk om jag inte haft min familj där som puschade mig till att välja ECTn… då hade jag bett dom skriva ut mig.
Behandlingen hjälpte lite iaf. Blev rätt snabbt utskriven igen då självmordsrisken inte var lika hög längre.
Nån månad senare var det återigen dax. jag blev sämre och inlagd igen. Nya ECT behandlingar. Det bestämdes oxå då att jag skulle fortsätta med underhålls ECT. Jag hade lite tidigare flyttat från Enskede, Årsta, Vantörs område till Tyresö. Jag hade dock fyllt i papper om att jag ville gå kvar hos Psykologen jag hade på Globens jourmottagning. Men när jag låg inne så tvingade dom mig att byta mottagning. Dom sa att eftersom jag inte bor i området längre så måste jag byta. Jag hänvisade till fritt vårdval och att jag faktiskt fyllt i ett papper om det. Men, nej, jag fick inte gå kvar. Dessutom fick jag av den läkaren jag hade på Hagsätra veta jag inte fick gå kvar hos psykologen för jag var en för svår patient!!!! Min psykolog hade sagt det till sin överläkare på Globen som sagt till överläkaren på Hagsätra som sa till min läkare som sa till mig… att jag är en för svår patient! Så pga av det och att jag flyttat så var jag tvingad till att byta läkare och psykolog.
Så här i efterhand är jag väldigt nöjd med flytten! Men återigen, får man verkligen behandla patienter så???
Jag har fått sååå mycket bättre hjälp och stöd hos Carema Hjärnhälsan i Tyresö än vad jag fått på Hagsätra och Globen! När jag bytte läkare fick jag dessutom veta att jag oxå hade ett utmattningssyndrom.
Min djupa depression är borta den är bara mild nu. Men jag har stora stressproblem.
Jag var livrädd att min nya psykolog skulle sparka ut mig för att jag var en för svår patient, det hade dom ju sagt på Globen. Men, hon garanterade mig att det aldrig skulle hända här!!
Jag och även min familj är sååå besvikna på den bristfälliga och dåliga vård som Årsta, Enskede Vantör erbjudit! Men väldigt tacksamma för att dom ”sparkade ut mig” så jag kom till Tyresö och fick rätt hjälp och stöd!!!

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB