Fick rådet av psyk sköterska idag…

Hej! Ja som rubriken antyder, så ringde jag upp en psyksköterska i morse. Förklarade att jag ej behövde ta mera blodprover, som visar litium halten i mitt blod. av den enkla anledningen att jag sedan maj månad-11 slutat med litium. på en stafett läkares order. Men det fanns inte antecknat i min journal.
Varken vilken läkare jag hade då eller motivationen varför jag ville sluta med den Medsen.
Men jag är van, och jäkligt förbannad på psykvården. Jag är idag 48 år, sedan barnsben har jag varit i kontakt med psikiatrin.Har aldrig haft samma läkare, utan sk stafettläkare. Den ena säger si , den andra säger så. för att göra en mkt lång historia kort så ringde jag ju idag.För att få slut på litiumremisserna, dels så ville jag prova en annan adhd meds. Då jag har gett concerta flera chanser, och jag mår ännu sämre på dom. Ökat ångest bl.a. Tala om för sköterskan att jag vill ha en läkartid för att prova en annan sort adhd meds. Berättade att jag läser eran granskning om psykiatrin, och läst om en kvinna som fick prova Metamina. Och att jag själv vill diskutera den frågan med en läkare.

Sköterskan blev väldigt arg på mej, och bad mej att genast sluta att läsa ”kvällstidningar” för det finns ingen sanning i det. Finns inga vetenskapliga belägg för att ni på Aftonbladet berättar sanningen. Jag gick i taket!! men lugn o fin så sa jag att jag vill ha en läkartid!!! Saken är ju den att det är vi, psykiskt sjuka som får skriva till er, och berätta om egna erfarenheter inom psykiatrin..Ja, ni vet vad JAG menar!

Jag har nu vid 48 års ålder,fått en tid hos en psykolog. Detta ska enl psykologen ta ca ett halvår innan jag får den tiden. Har inte mkt förhoppningar på det. då jag har skrikigt,gjort måånga självmordsförsök,varit inlåst,tungt medicinerad mm mm.sedan jag var barn. Och NU så är jag på väntelistan.

lever på soc idag,för sjuk att ens få skriva in mej på Arbetsförmedlingen. För frisk enl F-kassan. Jag har gett mej själv 2 år, en deadline på att försöka få nycklar, så att jag kan leva som alla andra människor.fyller ju 50 år om 2 år.
Då känns det som om jag ger upp!!! Har flera svåra diagnoser, och då räcker det inte med att gå hem och läsa bibeln, som en snustorr läkare rekommenderade mej med. När jag kom in akut och var totalt självmordsbenägen!

Har massor att skriva, men sätter punkt nu..Styrke kramar till er alla där ute.

  • Tjänstgörande redaktörer: Frida Westergård, Love Isakson Svensén och Nils Höglander
  • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
  • Redaktionschef: Karin Schmidt
  • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
  • Org.nr: 556100-1123
  • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
  • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
  • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
  • Telefon växel: 08 725 20 00
  • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB