Startsida / Inlägg

Läsarnas egna berättelser och tips – över 400 just nu

av Emanuel Karlsten

Något av det starkaste Livegranskningen har är det Öppna tipsarkivet. Varje dag skriver så många läsare ner sina berättelser om psykvården – både positiva och negativa. Det är en berättarbank och ett fönster rakt in i människors liv, men också en fantastisk tillgång för den här granskningen.

När man ska förklara komplexa situationer eller granskningar blir det alltid bäst om man kan exemplifiera med riktiga människor och situationer. Något som man kan relatera till, något som hjälper oss förstå. Genom hela granskningen har vi fått hundratals sådana fall. Bara i Tipsarkivet har vi över 400 poster, de flesta av dem personliga berättelser. Men alla kommer inte med. Det är synd. Men de ligger i vårt arkiv och vi har olika sorteringsfunktioner som ska hjälpa dig och oss att hitta de mest relevanta. Du kan till och med hjälpa till med sorteringen genom att ”rekommendera” ett tips.

Vi försöker läsa varje inskickat tips så noga vi kan. Många av dem är långa, men nästan alla berättelser är skrivna för att få något till ytan som man själv tycker är viktigt. En känsla av att man vill ställa något till rätta, sätta ljus på något man inte förstår.

I dag har vi gjort en gallring av några av de senast inskickade tipsen. Som är starka nog att stå var för sig. Läs de gärna.

Här hittar du fler  än de vi presenterar nedan – över 400 uppladdade berättelser och tips från läsarna.

 

”Jag frågade läkaren om hjälp, han sa bara att jag var söt”

 

Fick blåmärken i ansiktet av för stark elchock

 

”Jag skämdes över att pappa var psyksjuk”

 

 

 

 

 • Tjänstgörande redaktörer: Joakim Ottosson, Kristina Jeppsson och Elvira S Barsotti
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB